Saturday, July 6, 2013

Leppäkerttuja ja unelmia

Töissä maalattiin menneellä viikolla kiviä ja sen seurauksena meille muutti 6 leppäkerttua. Ensin ajattelin tehdä kaikki punaisiksi, mutta sitten nuo ihanant värit houkuttelivat ja ajattelin maalata kaiken värisiä leppiksiä. Testasin väriä kotona hiukan ja se ei ole vedenkestävä, eli leppikset muuttivat aluksi ulkosaunaan asustamaan. Jos löydän joskus kaupungissa käydessä lakkaa, jolla voisin käsitellä ötökät vedenkestäviksi, niin laittaisin ne mielelläni vaikka tuohon kuistin portaille. Vieraatkin saisivat heti inspiroitua noiden värien vaikutuksesta...


Posti toi jo aiemmin noi tilaamani nimikointinauhat:


Tänään kokeilin ensimmäistä (kerkesin tosin jo tilata netistä toisenkin erän sellaisia siirtokuvia (tekstillä: With my Own Hands Rebale ja pikku kuvalla). Noita siirtokuvia aion silittää puuvillanauhaan ja tehdä siitä pieniä saumaan upotettavia merkkejä. No, mietin kyllä, että onko tässä järkee ku just tilasin noi sata nauhaa, mut niiden siirtokuvien hinnaks tuli 8 senttiä kipale ja sit ku kaikkiin juttuihin ei sovi tommonen pitkulainen nauha... Eri kuvakin tulee, kun niihin siirtokuviin ei saanu tollasta kukkasta kuin nois nauhois (ovat eri paikastakin). Mutta eikait se oo niin nöpön nuukaa!


Tänään sitteb ompelin siis ensimmäisen "rebale"-tuotteen. Tuo yllä oleva nauha on kiinnitetty siihen. Mutta en vielä paljasta, mitä tein, kun se ei ole ihan valmis. Olen joka tapauksessa päättänyt kokeilla nettikauppaa ja teen noita rebale-tuotteita sinne. Teen varastoon useamman ja laitan ne vasta sitten sinne nettikauppaan. Olen pitkään haaveillut siitä, että tekisin jotain käsityötuotteita myyntiin ja nyt se on vihdoin pikkuhiljaa toteutumassa.

Kertauksen vuoksi kerron vielä tuosta "rebale"-nimestä. Se voidaan lausua "repale" tai "ribeil". Suomalaisittain repale viittaa jonkun kankaan osaan; repaleeseen. Ja kaikki käsityötuotteeni tehdään kierrätysmateriaalista ainakin osittain: usein esim. vanhasta puserosta, yms. Englantilaisittain re-alkuliite taas tarkoittaa jälleen, uudelleen ja minähän annan käytöstä' poistetuille materiaaleille uuden elämän. Loppuosa nimestä viittaa lempinimeeni "Bäle". Tämänpäiväisessä tuotteessa on käytetty ainakin kirpparilta ostettua kangasta ja essumekkoa.

2 comments:

Henna said...

Mä oon laittanu (laiskuuttani) noita pitkulaisia nauhoja kaksinkerroin taitettuna myös sivusaumaan.

Mummeli said...

Ihana merkki omille tuotteillesi, kyllä se on nykyaikana helppoa, kun netistä löytää vaikka mitä!