Tuesday, July 23, 2013

Mummo muisti minua

Mummo lähetti tänään minulle pienen paketin. Tästä kassista voin käyttää kahvat uuteen kassiin:


Toki kassi on soma alkuperäisenäkin, mutta ehkä kuitenkin hiukan epäkäytännöllinen: kassissa ei ole sisävuorta, ei mitään pikkutaskuja tärkeille tavaroille ja aika kankeaakin materiaalia on... Kuvassa kassin sisällä on tuo alla näkyvä kattila, joka näkyy hieman kassin läpi mustana ympyränä.


Tämä aito retro kattila tuli siis mummon paketissa myös ja kyllä on ihana! Vielä en tiedä, mihin käyttöön tämä tulisi: ehkä ensi kesän kasvivärjäyskattilaksi?


Tämän pienen solmeillun hartiahuivin sain myös: se on kauniin näköinen... en tiedä jääkö alkuperäiskäyttötarkoitukseensa..

Sitten tuli taas semmonen olo, että jotain on pakko päästä tekemään. Menin varastooni hakemaan inspiraatiota ja sieltä löytyi ankkalinna-aiheinen trikookangassuikale. Tästä olen ommellut yhden puseron Pikkuveljelle ja ajatus oli, että olisin vielä ommellut Pikkuveljelle kalsareita: mutta hänellä on niin paljon vaatteita, etten jaksa ommella mitään, kun ei sitä oikeasti tarvita... Niimpä tein kangassuirusta 5 pipoa. Aikaa meni jälleen tunti leikkaamiset ja koneen esiin otot ja kaappiin laitot mukaan lukien. Tein kolme 52cm kokoa ja 2 50cm kokoa, mutta yhden 50cm kokoisen otan Pikkuveljelle kokeilukäyttöön, loput menee varastoon myyntiin. Varastossa on muuten jo 10 pipoa.


Sain muuten selville saumurin ongelman: yksi lanka ei mennyt kunnolla langan kiristäjään! Enpä ole ennen tavannut moista ongelmaa: kyllä ne langat on yleensä menneet niihin kiristäjiin, kun on vain langottanut normaalisti saumurin; tätä lankaa piti oikein "sulloa" kiristäjään, että meni kunnolla perille.

1 comment:

Mummeli said...

Kivoja pipoja! Kasvivärjäys on mukava harrastus, mutta suurempi kattila voi olla käytännöllisempi.