Wednesday, July 24, 2013

Kirppikseltä sohva

Tässä vielä kuvia eilen ommelluista pipoista:
 
 
Yhden pipon jätin Pikkuveljelle, mutta Poika halusi heti myös samanlaisen, joten annoin hänelle kuvassa näkyvän kappaleen.
 
 
Nää pipot on taas sillä mallilla, että saumat on molemmissa sivuissa, koska kangas oli sellainen suiru, ettei siitä saanut taitteella leikattua. "Rebale"-merkki on siis sivusaumassa.
 
 
Sitten tuli tuolta paikalliselta kirppikseltä viime viikolla bongattua tälläinen nahkasohva, 25e. Tässä se on jo kannettuna vanhaan tupaan.
 
 
 
Ennestään meillä oli tuo vasemmalla näkyvä nahkasohva ja minusta tämä "uusi" sopii mainiosti sen kaveriksi. "Vanha tupa" on siis pihassamme oleva toinen omakotitalo, oikeasti vanha talo. Talossa on iso tupakeittiö, kammari, wc, eteinen ja jyrkät portaat vintille: vintillä on toinen kammari ja ullakkotila. Tästä minä olen yrittänyt tehdä sellaista työskentely ateljeeta minulle ja semmoista kotikesämökkiä, jossa voisi viettää aikaa vaikka saunaillan merkeissä... mutta ei ole tullut oikein käytettyä tätä. Enemmänkin on semmoinen varastotila. No, nyt on kuiteski sohvat, niin on mukavampi sitten vaikka istua isommallakin porukalla. Niin onhan täällä joskus pidetty kokouksia ja jouluakin vietetty.


Tuohon aiempaan matikkapostaukseen lisään, että en muistanut laskea mitään arvoa koneille, saksille, mittanauhoille, nuppareille, ynnä muille ompelutarvikkeille, jotka kaikki kuluvat pikkuhiljaa käytössä ja nekin on jossain vaiheessa aina uusattava tai korjattava. Jos ne huomioidaan, niin tuo 10e/pipo ei sitten välttämättä olekaan niin paha hinta. No itse taidan kuitenkin vielä aloittaa tuosta 5e/pipo ja tarkistellaan niitä hintoja myöhemmin.

1 comment:

Mummeli said...

Kiva oleskelutila vanhassa tuvassa. Hinnoittelu on kinkkinen juttu, kysynnän ja tarjonnan laki määrää markkinoilla ja kokemus antaa ammattitaitoa jatkossa.