Monday, July 1, 2013

Meillä asuu nyt gekko

Ei sentään oikea, vaan leikki... Mutta jos joku lisko olisi pakko valita, niin kyllähän noi gekot on oikeastikin vekkulin näköisiä...

No idean sain tänään lueskellessani Taika 8/2011 lehteä: siinä oli tehty pehmoeläin hamsterille ja gekolle terraariot. No meillä ei ollut pehmoeläiminä gekkoa (ja Poika halusi nimenomaan gekon), joten ensin piti sitten ommella se gekko. Sopivasti löytyi tuollainen liskomainen vihreä trikoo kangastilkku ja kaavan piirsin vapaalla kädellä mallista. Lueskelin netistä, että useimmat gekot ovat 20-25cm pitkiä, joten siinä mittakaavassa tein. Sitten kiinnitin kaavapaperin kankaaseen (kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain ja ompelin viivoja pitkin pienellä pistonpituudella (muistin jättää kääntöaukon, hih)...
Kun aloin kääntää gekkoa, niin huomasin, että sillä on muuten aika monta sormea!!!! Argg! Ja jotenkin minusta tuntui, että ensimmäistä jalkaa kääntäessäni gekko näytti minulle keskaria:


"Siinäs käännät!" Hah, no meikäläistä ei pieni liskonnuljake teilaa: eikun sukkapuikkoa ja pinsettiä kehiin!!!
Viimeisen jalan kohdalla gekko taisi jo vilauttaa minulle peukkua:


Sitten täytin gekon riisillä. Tuli melko metkan tuntuinen... aivan liskomainen (vaikken ole koskaan ikinä kuunaan minkäänmoista liskoa koskettanut, saati pitänyt kädellä!!!!!!!!


Aluksi gekko muutti tälläiseen pahvilootaan. Se on sen tulevan terraarion kansi. Mutta melko vikkelä otus tuo kyllä on: karkaa milloin minnekin:


Onneksi se on lapsiystävällinen, eikä pure ollenkaan. Pikkuveljen mielestä se kyllä kutitti niskasta!


Terraarioon saatiin sivuille ikkunat, mutta etuikkunaa joudutaan vielä odottamaan. Mutta sinne lämpölampun alle (netistä joskus aikoinaan tilattu pattereilla toimiva led-valo) gekko kotiutui heti. Alustana on puuliiteristä haettua haketta.


Silmätkin tältä vielä uupuu, mutta taas on aloitettu uusi projekti, jota voidaan sitten joskus jatkaa... Terraario vaatii ainakin vielä somistusta ja kunnon kiipeilypuun, eikä sovi unohtaa gekon ruokaa: matoja ja hyönteisiä.

Nyt gekko kuitenkin nukkuu väsyneenä päivän touhuista... Sen nimi on muuten Keke.

2 comments:

Mummeli said...

Ihana gekko! Kaupasta saa vaikka minkälaisia ripistelyleluja, mutta omatekoinen on ehdottomasti paras, ja tuo gekko on niin elävän näköinen, että kuvan perusteella ei arvaa kankaiseksi.

Henna said...

Ihana leikkilemmikki, jos ei ole mahdollisuutta ottaa oikeaa!