Friday, July 26, 2013

Unelmissa käsityöhuone

Jo monta vuotta olen haaveillut, että laitan käsityöhuoneen meidän pihan vanhaan tupaan (vanha asuinrakennus tontillamme). Joskus aikoinaan jo raahasinkin valtavan ison työpöydän talon yläkertaan (yksin), mutta yläkerta ei ollutkaan hyvä paikka käsityöhuoneelle: sinne ei ole helppo mennä, koska sinne on pienet jyrkät portaat. Viime kesänä aloin kunnostaa alakerran makuuhuonetta käsityöhuoneeksi maalaamalla seinät. Eilen aloin kantaa huonekaluja huoneeseen:
 

 
Tässä tarvitaan nyt rutkasti mielikuvitusta, mutta tästä tulee ompelukonenurkkaus (yllä). Yksi työtuoli ja saumuri keltaiselle pöydälle ja tavallinen ompelukone vihreälle. Nurkassa olevaan punaiseen kaappiin tulee ompelutarvikkeita. Seinille pöytien ylle tulee yläkaapit, jossa myös ompelutarvikkeita: nauhat, napit, nepit, kuminauhat, langat, vetoketjut, ym...
 
 
Vihreän pöydän vieressä on suuri työpöytä (josta puuttuu vielä kansilevy). Aikoinaan kannoin tuon työpöydän yksin yläkertaan kapeita, jyrkkiä portaita pitkin osissa. Mutta kun eilen yritin kantaa pöytää takaisin, en vain uskaltanut. Kansilevy on aivan älyttömän painava ja olin jo portaiden ylimmällä askelmalla tuomassa sitä alas, mutta sitten minulle iski sellainen kauhukuva, että jumitun levyn kanssa portaisiin ja Pikkuveli on yksin pihalla (eikä talossa ollut muita paikalla) ja minä rusennun levyn ja seinän väliin, tai sitten levy murskaa jalkani tai jotain muuta, ja kannoin levyn takaisin ylös. Ehkä se oli itsesuojeluvaisto, tai sitten olen vain paljon heikommassa kunnossa kuin viitisen vuotta sitten... Jokatapauksessa, pitää odottaa, että Miehellä on aikaa nostaa levy kanssani alas.
 
 
Tässä tarvitaan nyt vielä enemmän mielikuvitusta: pinnasänky ja nuo levyt nurkasta lähtevät jonnekin muualle. Sovitusnukke tulee pinnasängyn paikalle huoneen päätyyn.  Ja levyjen kohdalle tulee levitettävä vuode tai vuodesohva. Haluaisin sellaisen puisen levitettävän sohvan, mutta sellaista ei ole tullut vastaan (niin, että olisi ollut mahdollisuutta viedä se kotiin asti). Jokatapauksessa, huoneessa voi siis yöpyä kaksi henkilöä tilapäisesti. Ja kun sohva/vuode ei ole levitettynä, siinä voi suunnitella ompeluksia...
 
 
Tähän nurkkaan tulee vielä jokin kaappi tai muu säilytyskaluste kankaille. Siis tästäkin nuo rojut muualle, vain silityslauta jää.
 
 
Mitä pidätte huoneen pirteästä keltaisesta väristä. Tämän maalin ostin joskus sitä varten että maalaan yhden pöydän (vihreän ompelupöydän), mutta maali sattuikin olemaan liian kirkkaan keltaista. Sitten maalasin sillä maalilla tästä huoneesta kaksi seinää ja loppumaaliin sekoitin erään valkoisen maalin loput ja maalasin siitä syntyneellä vaaleammalla maalilla loput kaksi seinää. Minua tämä keltainen ainakin inspiroi, se on ihanan enerkinen ja oikein houkuttelee tekemään töitä!
 
 
Tässä kuva vielä huoneesta huoneen oviaukolta siinä kunnossa, kuin se eilisen uurastuksen jälkeen jäi. Katossa loistaa kirppikseltä löydetty kolmiosainen lamppu, jonka jokaista lamppua voi suunnata eri kohteeseen: sopii mielestäni mainiosti työhuoneeseen.
 
 
Vielä kasvimaalta pari kuvaa. Kyllä meillä näitä tomaatteja tuolla on =)
 
 
Ja jopa yksi punainen sellainen! Jihuu!!!!!!!!!!! Alan sittenkin uskomaan, että tänä vuonna syömme oman maan tomaatteja... ainakin muutaman.

1 comment:

Mummeli said...

Itsesuojeluvaisto on pelastanut monta henkeä ja pienen lapsen äidillä se on vielä tärkeämpi. Hyviä nuo mielikuvat katastrofeista. Upea käsityöhuone, voi kun minullakin olisi ollut tuollainen 20 vuotta sitten.