Tuesday, July 16, 2013

Lehtikotelo ja neulomuksia

Tänään tuli semmonen tarve, että on saatava lehtikotelo Aku Ankka -lehdille. Noita akuja kertyy melko nopeasti, kun lehti tulee kerran viikossa, joten olisi kiva, jos niille olisi oma paikkansa (en oikein pidä siitä, että akut ovat levällään vessassa tai ruokapöydällä)...


Eli otin tälläisen muropaketin ja leikkasin sen ihan summan mutikassa muotoonsa.


Sitten päällystin sen olohuoneen tapetista jääneestä palasta. Takana on sauma, muttei sitä edes erota kuvassa.


Liimana käytin erikeepperiä ja hyvin tuntuu pysyvän. Nuo sisäpuolen tapetit olisi saanut jättää pidemmiksi... Ehkäpä sitten seuraavassa mallissa.


Mutta nyt akuilla on oma kotelo. Olisin tehnyt jo aiemmin tälläisen kotelon käsityölehdille, mutta niille muropaketti oli hiukan liian pieni...

Paljastan tässä nyt yhden neulomuksen, jota olen tässä aivan kaikessa hiljaisuudessa neuloskellut:


Tuo Moda-lehti on vuodelta 2009 (nro 4), ja jo siitä lähtien on ollut tämä Novita Butterfly lanka ollut varattuna tähän malliin. Aloitinkin puseroa neulomaan jo melko pian tuon lehden ilmestymisen jälkeen, mutta en päässyt alkua pidemmälle, kun huomasin, että neuleesta tulisi liian leveä ja silloin en jaksa tehdä sitä, jos siitä ei kummiskaan tulisi juuri sopivaa (ja purkaminen tuntuu ylivoimaiselta). Luulen, että itse langat ovat vieläkin vanhemmat: muistan kuinka ruinusin äitiä ostamaan langat minulle ja sitten minua on hävettänyt, kun en ole niistä mitään aikaan saanut. Tässä välissä yritin virkatakin langoista puseroa, mutta sekään projekti ei ottanut tuulta purjeisiin. Malli on siis tuo kansineule.

Tällä kertaa neuloin mallitilkun ja mittasin tarkkaan tiheyden, laskin silmukat tarkasti, sillä ohjeen puseron rinnanympäryksesksi oli laitettu 98cm, mutta minulle ei tarvitse olla kuin maksimissaan 88cm. Pidensin myös helmaa ja hihoihinkin tulee muutoksia ja muutenkin neulon koko jutun pyörönä kun ohjeessa oli vain kaarroke tehty pyörönä. Eli voiko jo sanoa, että ihan oma malli tästäkin taas tulee... no ei ehkä ihan: pitsikuvio on ohjeesta ja muutenkin puseron ilme: nuo muutokset on lähinnä minun vartalolleni sopivia muutoksia.

Edellisen neuletakin neulontaan asetin aikarajan (joka ei kuiteskaan toteutunut), mutta nyt päätin, että tämä on vain tälläinen iltapuhdetyö: lähinnä telkkaria katellessa neulon pikku hetken joka ilta. Mutta pyörönä sileää oikeaa helpompaa telkkarineuletta ei kyllä olekaan. No tuleehan tuossa pian nuo pitsineuleet (hihat ja kaarroke), mutta ei sekään kovin monismutkainen ole. Palailen tämän pariin, kunhan siinä alkaa jälleen jotain mullistavaa tapahtua.

Hauskoja käsityöhetkiä kaikille lukijoille toivotellen...

2 comments:

Henna said...

Mainio tuo lehtikotelo! Varmaan ihan riittävän kestäväkin, kun tapetti vahvistaa seiniä :)

Mummeli said...

Hieno idea lehtikoteloksi! Neulominen vaatii inspiraation aloitukseen ja ihan totta se lopahtaa jos huomaa mallissa tai koossa jotain epäsopivaa, mutta on se hieno tunne kun saa langat jälleen käyttöön kaapin pohjalta.