Saturday, August 31, 2013

Omenavarkaita ja tuunauksia...

Meillä on pihassa omenapuu, joka on jo 7 vuotta vanha, mutta ei ole tehnyt hedelmää koskaan. Tänä keväänä siihen ilmestyl 4 omenaa (taisin niistä kesällä näyttää kuvankin. Kolme omenaa katosi mystisesti, mutta yksi omena kypsyi maukkaan punaisen väriseksi. No, Pikkuvelikin huomasi omenan herkullisen ulkonäön ja tälläisistä pyyhista mieheni hänet yllätti tässä taannoin:


Pikkuveli oli hilannut polkutraktorin puun alle ja kiivennyt sen avulla puuhun. Hän sai kuin saikin omenan, mutta hänen harmikseen ryöstösaalis takavarikoitiin ja jaettiin kristillisesti neljään osaan. Maistoimme omenaa ja herkullinen se todella oli... Harmi kun sato jäi niin vähäiseksi.


Myös takaovi vaihdettiin tiiviimpään versioon (edellisen pielistä paistoi valo läpi). Minulla oli ikkunaa varten kirpparilta löydetty sälekaihdin ja asensin sen innoissani ikkunaan... vaan se olikin liian lyhyt: 40cm liian lyhyt!! Tänään purin sälekaihtimen ja ompelin siihen kangasverhon. Kangas on taas siitä kirpparilta löydetystä kangassäkistä, jolla oli hintaa 4-6e. Ompelin verhoon pystysuuntaan "laskokset", joiden sisään upotin nurjalle puolelle nauhalenkit. Naru kulkee nauhalenkkien läpi. Muut tarvikkeet ovat entisestä sälekaihtimesta.


No eipä tästä kuvasta mjuuri mitään näy, mutta ompahan pukuhuoneessa nyt verho, joka oikeasti peittää ikkunan!


Ylimääräisiksi jääneistä säleistä aloin punoa koria...


En ole koskaan punonut koria ja sälekaihtimen säleet ei varmaan ole paras materiaali harjoitella sitä! Voitte uskoa, että oli hiukan hankalaa...


...Mutta tälläinen kori siitä lopulta tuli.


Ihan kiva idea minusta. Ja olen sitä mieltä, että koreja, kasseja ja tossuja ei ole koskaan liikaa...


Tämä kori sai mennä pianon päälle aiemmin tuunaamani lehtikorin viereen lankakoriksi.


Lopuksi vielä kuva Pojan piirtämistä autoista. Minusta nämä on suloisia ja hienoja =)

1 comment:

Mummeli said...

Tosi upeita auton kuvia! Korinpunominen on kiva harrastus, useat tekevät niitä kahvipusseista, mutta ylimääräiset sälekaihtimen säleet ovat aivan mahtava idea.