Sunday, August 11, 2013

Iltapuhdetyö edistyy viimein


Kerroin jo aiemmin joskus, että iltapuhdetyönä olen neulonut pitsineulepuseroa itselleni. Sain jo joitain aikoja sitten pyörönä etu- ja takakappaleen valmiiksi kainaloihin asti. Siitä minun piti jatkaa hihoihin, joihin tulisi myös pitsineuletta. Koska en tee puseroa ihan ohjeen mukaan, pitsikuvion sovittaminen ei ollutkaan ihan helppo juttu.


Yllä hiha on kuvattu "sauman" kohdalta. Pitsikuvio on 25 silmukkaa, joten silmukoiden lisääminen "saumassa" olikin yllättävän haasteellista. Mielestäni tästä tuli kuitenkin melkoisen hyvä.


Ohjeessahan ei hihaan olisi lisätty mitään silmukoita, vaan se olisi neulottu samalla silmukkamäärällä alusta loppuun, mutta minun mielestäni täklläinen kapea ja ylöpäin levenevä hiha on parempi. Yllä kuvassa hiha "yläpuolelta", missä pitsikuvio näkyy ehjänä.


Lisäykset on jo melkein lopussa, mutta minusta tuntuu, että pituutta hihalle saa neuloa reilusti lisää: tämähän on vasta hiukan yli kyynärtaipeen. Hihoista tulee melko kapeahkot, mutta pusero on muutenkin vartalonmyötäinen, joten se sopii malliin mielestäni mainiosti.


Tähän loppuun laitan vielä kuvan ruususta, jonka sain myöhästyneenä synttärionnitteluna. On niin kaunis tuo ruusu ja sopii tälläiseen vanhan ajan vihreään ja kuluneeseen pöytään.


Eiköstä sovikin? Niin, ohitin nuo synttärini melko hiljaiselolla, koska olen jo siirtynyt vuosissa sille puolelle, ettei viitti ihan joka numeroa juhlia: riittää, kun juhlii ne vitoset ja kympit!

Mutta kaikille lukijoilleni haluan toivottaa onnea menneille ja tuleville synttäreille!

1 comment:

Mummeli said...

Monesti ohjeen muuttaminen on tosi työlästä, mutta onnistuit erinomaisesti jatkamaan pitsimallia levenevään hihaan.