Thursday, August 8, 2013

Nahkahousut... tai ainakin melkein

Aloitin uuden työn tässä kuun vaihteessa ja se on kyllä vienyt kaiken huomioni ihan totaalisesti. Mutta tänään töistä tulölessa tuli taas se tuttu pakottava tarve: on vain yksinkertaisesti pakko päästä tekemään jotain. Pitkään selasin käsityölehtiä ja mietin, mitä tekisin ja lopulta päätin tehdä nämä legginssihousut:


Tai sillä nimellä ne ainakin Moda 1/2010 lehdessä esiteltiin. Kangas on tuollainen käärmeennahkaa muistuttava yllättävän joustava keinokuitukangas. Hiostavat hiukan aivan kuten aidotkin hiostaisivat (tai enpä ole koskaan aitoja käärmeennahkahousuja käyttänyt, joten mistäpä tietäisin, mutta ainakin luulen niin).


Kuitenkin muuten vallan mainiot pitää ja istuu tosi hyvin. Tällä kertaa oli onnikin matkassa ja ompelu sujui ongelmitta ja aivan äärettömän nopeasti (toisin kuin edellisiä housuja ommellessa).
Tämä kangas on Kajaanin Entringistä. Olen sieltä kaksi kertaa ostanut kangassäkin (6e ja 4e) ja tämä kangas oli toisessa säkissä. Säkissä oli melkoisen paljon kankaita, jotta oli kyllä mielestäni hyvä ostos. Kangasta jäi sen verran, että siitä saisi vielä minihameen. Haluan sellaisen, jossa on korkea vyötärö...


Sitten vähän kukkakuvia. Meillä ei ole moneen vuoteen tämä kukkapenkki kukkinut hyvin, mutta tänä vuonna kukkii!


Onkohan syynä se, että kesän alussa kitkin hieman kukkapenkkiä. En jaksanut edes koko penkkiä nyhtää, mutta vähän sieltä täältä. Taustalla näkyy meidän vanha tupa, johon olen siis käsityöhuoneeni siirtänyt.


En edes tiedä kukan nimeä, mutta näitä on valkoisia vaaleanpunaisia ja tämä fuksia. Aivan ihanat värit! Tässä kuvassa taustalla näkyy hiukan meidän punaista taloamme.

Näiden kukkaisten myötä toivotan kaikille iloista ja onnellista kesän loppua =)

2 comments:

Pirena said...

Syysleimu on noiden kukkien nimi. Olen itse aikoinaan melkein 50 vuotta sitten saanut tuota vaaleanpunaista lahjaksi mummoltani äitini pihaan, josta olen siirtänyt itselleni tänne kaupunkiin. Se kun kukkii mun synttäripäivien aikaan elokuun alussa.
Hieno pitsipusero tulossa. Itsekin neuloin vasta vaaleanpunaisen villatakin Dropsin Baby-Merinolangasta. En ole siitä ehtinyt bloggaamaan kun kaikki viimeistelyt tuottavat tuskaa.

Mummeli said...

Leimuksi olisin veikannut kukkia, hyvä kun Pirena tunnisti kukat samoiksi kuin omalla pihallaan. Kokemuksesta tiedän, että juolavehnä on viheliäinen rikkaruoho, joka vie voiman muilta kasveilta. Oma ruusupuskani ja marjapensaani alkoivat kukoistaa. kun hävitin juolavehnää Rounupilla. Hienot legginsit! Inspiraatio taisi iskeä!