Monday, April 13, 2015

Epäsarjatyönä housuja

Minä kun inhoan niin paljon sarjatyötä, niin ompelinkin tänään kahdet housut epäsarjatyönä:
 
 
Ensin siis piirsin kaavat Ottobre 1/12 -lehdestä (malli 27, mutta en leikannut lahjetta kahdessa osassa ja jätin taskut pois).

 
Sitten leikkasin ja ompelin nämä turkoosit housut. Väri ei ollut Pojalle aivan mieleinen: kuulemma tyttöjen väri. Siis mitä!? Näissä collegeissa tikkasin haarasauman päältä niin kestää kulutusta paremmin.

 
Sitten kaivelin esille tämän kirpparilta ompeluksia varten ostamani velourmekon. Siinä sattui olemaan taskupussi toisessa saumassa, joten päätin hyödyntää sen housuihin.

 
Ja tässä kaksi lahjekappaletta leikattuna: kaavassa minua miellytti juuri helppous, vain yksi lahjekappale ja resorikappale.

 
Sitten ompelin velourhousut ja ne oli jo selkeästi mieluisemmat Pojalle. Taskukin miellytti. Nyt pitäisi vain keksiä jokin merkki, mistä Poika tietäisi kumpi on etu- ja kumpi takapuoli.
 
Pääasia kuitenkin oli se, että nyt on kahdet housut valmiit. Pojalla on alkanut joku kumma housujenkulutus projekti ja tuntuu, että housuja saisi olla vinot pinot kaapissa (kun meillä risaiset saavat melko äkkiä kierrätystuomion). Jaa, että mihinkä kierrätän rikkinäisiä pojan housuja? Leikkaan niistä shortsit, mikäli mahdollista, muussa tapauksessa (ja ylimääräisistä lahkeensuista) leikkaan tiskirättejä. Juu, en huolittele millään tavoin, leikkaan colleget ja velourit rätin kokoisiksi paloiksi, käytän ja heitän roskiin.

1 comment:

Mummeli said...

Hyvät housuthan niistä tuli. Rättien leikkaus on hyvä idea, meillä mies on tyytyväinen kun saa omiin autonkorjaus töihin rättejä öljyisten osien ja käsien pyyhkimiseen.