Monday, April 6, 2015

Farkunlahkeista säilytyspussi

Löysin ilmaiskorista farkut, jotka olivat itselleni sopivat, mutta haaroista kuluneet. Leikkasin farkuista itselleni lyhyet farkkushortsit, mutta lahkeet jäivät odottamaan uusiokäyttöä.
 
 
Leikkasin lahkeiden toisen sauman pois (sen, jossa ei ollut tikkausta). Leikkasin lahkeet sen pituiseksi, kuin suoraa lahjetta riitti. Ylempänä farkun lahje levenee. Ja nämä farkut sattuivat olemaan suoralahjemalliset.

 
Ompelin lahkeiden toisen sauman yhteen ja tikkasin päältä päin. Leikkasin samankokoisen kappaleen vuorikankaasta.

 
Ompelin vuorin ja farkkukappaleen yläreunan yhteen. Sitten ompelin vuorin ja farkkukappaleen putkiloksi. Jätin kääntöaukon vuorin saumaan. Pohjan ompelin neliömäiseksi. Seuraavassa ohjeet tähän taitokseen:


Merkkaa nuppineuloilla neljä paikkaa tasavälein. Sauma on 1. merkki. Taita kappale kaksin kerroin, niin että sauma on toisessa reunassa. Laita nyt nuppineula toiseen reunaan/taitteeseen. Taita kappale nyt niin, että nuppineula ja sauma ovat kohdakkain. Laita nuppineulat molempiin reunoihin/taitteeseen.

 
Yhdistä saumasta vasemman puoleinen nuppineula saumaan ja sitten sauma takaosan nuppineulaan (kuva yllä). Tee samoin oikean puoleiselle reunalle.

 
Ompele pohjasauma. Kun olet ommellut sekä vuorin, että päällisen pohjasaumat, käännä kappale kääntöaukon avulla oikein päin. Ompele kääntöaukko kiinni.

 
Pujota vuori päällisen sisään ja käännä reunaa kaksin kerroin,  niin että vuori näkyy oikealta puolelta.

 
Pohjan taitos näkyy kuvassa.

 
Pussi ei ole kovin tukeva, mutta pysyy kyllä pystyssä tyhjänäkin. Vielä paremmin pussi pysyy muodossaan, kun siihen laittaa tavaroita (mihin se on tarkoitettukin).
 
Oman pussini laitoin vielä varastoon odottelemaan sopivaa käyttökohdetta.

No comments: