Saturday, April 4, 2015

Kimble-peliin uudet nappulat

Meillä on jo jonkun vuoden ajan ollut Kimble-peli pannassa, koska siitä on hävinnyt suurin osa nappuloista.
 
 
Kun veljeni osti 3D-tulostimen, tilasin häneltä uudet nappulat Kimble-peliin.

 
Veljeni otti mallin antamastani jäljellä olevasta Kimble-nappulasta ja tulosti muovinauhasta 16 muovinappulaa. Nappuloita on tulostettu kahdesta erilaisesta nauhasta, joista veljeni mukaan harmaa oli parempi.

 
Tänään sitten pystytin nappulamaalaamon ja maalailin nappuloita Pojan akryyliväreillä siniseksi, punaiseksi, vihreäksi ja keltaiseksi. Valkoiset nappulat säästin keltaiselle värille, sillä tummempi värinen nappula olisi pitänyt maalata useamman kerran.
 
 
Nappuloiden yläosan maalasin kahteen kertaan, paitsi keltaisessa. Alaosa on maalattu kerran. Kuivumisaikana maalasin aina seuraavaa väriä tai pesin pyykkiä.

 
Lopuksi pelattiin koko perheellä testipeli. Nappulat toimi hyvin, vaikka ei ne ulkomuodoltaan ihan alkuperäisiä vastaa. Muovitulostimen jälki ei ole ihan tasaista ja käsin maalauskin jättää pienet siveltimenveto jäljet. Mutta pääasia, että toimivaa Kimble-lautaa ei tarvinnut heittää roskiin. Ehkä nyt pojatkin pitävät pelistä parempaa huolta, kun ovat läheltä nähneet, että nappuloiden uusiminen ei mitään kovin nopeaa toimintaa ole. Säästin vielä jäljelle jääneet alkuperäiset nappulat (joita sopivasti oli kutakin väriä) varanappuloiksi.
 
Nappuloiden hinnaksi jää yhteensä alle euro, jos ei huomioida tulostimen hankintahintaa, mikä onkin sitten tyyriimpi investointi kolmensadan euron hinnallaan.

 

1 comment:

Mummeli said...

Hyviä nappuloita kuvan perusteella. On ne ajat muuttuneet, entisaikaan olisi pitänyt veistää puusta uudet nappulat.