Tuesday, April 14, 2015

"Farkut"

Tänään ompelin vielä samalla Ottobre 1/12 kaavalla yhdet housut.
 
 
Tällä kertaa tein aivan mallin 27 mukaiset housut, taskuineen kaikkineen. No syy oli kyllä se, että kangas oli sen verran pienissä paloissa, ettei yhtenäistä kappaletta saanut leikattua. Taskut laitoin ihan siksi, että tuovat farkkumaisempaa ilmettä.

 
Kangas on siis oikeasti joustava, valefarkkukangas. Nyt kun taskut ovat edessä Poika tunnistaa paremmin housujen etupuolen.

 
Kangas on siis kirpparilöytö, resori myös. Kankaan hintaa en muista, mutta resorissa oli vielä hintalappu tallella: 2€, mutta resoria jäi vielä useisiin housunlahkeisiin käytettäväksi. Ompelulangat ja kuminauha saatu tuttavilta.
 
Sellainen fiba minulle sattui, että toisen lahkeen yläosa on erisävyistä kangasta. En huomannut kappaleita leikatessa, että kaikki kankaanpalat eivät olleetkaan samaa sävyä. Siis en tätä ole varmaan kankaita ostaessanikaan huomannut. Mutta kangasta oli todella niin vähän, ettei ollut enää varaa leikata saman sävyisestä kankaasta. No, tämä virhe saa jäädä tekemään sitä yksilöllistä ja uniikkia ilmettä...
 

1 comment:

Mummeli said...

Hyvät housut ja väriero ei haittaa käytännössä mitään eikä varmaan ota silmäänkään räikeästi.