Tuesday, May 7, 2013

Angry birds synttärit ja kauppaleikki

Viime viikonloppuna vietettiin Pojan synttäreitä ja teemana oli Angry Birds (kuinkas muutenkaan). Niin ikää tuli siis 7 vuotta. Sairastelujen vuoksi oli hiukka vaikeuksia hommata noita tarvikkeita koristeluun, joten nää lintuhahmot on tehty siitä, mitä kaapista sattu löytymään.

Värjäsin elintarvikeväreillä valkoista marsipaania siniseksi ja vihreäksi. Oranssit nokat on tehty sokerimassasta. Vihaiset kulmakarvat on leikattu mustista karkeista samoin kuin possun sieraimet ja kruunu (keltaisesta karkista). Kakku on kinuskikuorrutuksella (joka maistui aivan mahtavalle) ja reunoilla on munat rivissä.

 
Muuten synttäreillä oli esim. angry birds munien etsintää: Olin piilottanut minigrip-pusseissa angry birds tikkarin ja suklaamunia (noita samoja kuin täytekakussa) pihamaalle. Sitten kerroin lapsille että angry birdsit on piilottaneet munat possuilta ja teidän pitää löytää katköt. Jokainen sai siis oman pienen pussin herkkuja. Oli muuten menestys leikki: kyllä oli lapsilla hauskaa.
 
Kirpputorilta löytyi eilen kassakone lasten leikkeihin, 3e. Siitäpä keksimme sitten poikien kanssa kauppaleikin. Hyllykkö kannettiin eteiseen ja siihen lastattiin tavaraa (juuri sopivasti sattui tulemaan postissa Yves Rochersin paketti, joten hyllyillä on ihania pieniä purkkeja suihkugeeliä ja kosteusvoiteita. Alahyllyllä on leikkihedelmiä, jotka on löydetty aiemmin kirpputoreilta ja ovat olleet koristeena olohuoneessa. Keittiöstä löytyi vanha punnitusvaaka, jossa hedelmät voi punnita.


Ja kassakone ihanasti piippaa, kun siitä painaa ja siinä on oikea taskulaskin, eli voi ostokset laskea yhteen.


Sitten askarreltiin vielä Pojan kanssa luottokortteja maksua varten, koska koneessa on luottokortin viilaus kohta =) Leikattiin luottokorttikuvia mainoslehdistä (esim S-kortin kuvia vilisee Yhteishyvä lehden mukana tulleissa irtolehdissä). Ja kuvat liimattiin pahville (jotka myös päällystin kontaktimuovilla, koska eivät ilman olisi kauaa kestäneet Pikkuveljen käsittelyä. Yves Rochersin kirjeissä on aina jotain kullan värisiä pahvi kortteja ynnä muuta hilavitkutinta, josta sai kivan pohjan luottokortille =)

1 comment:

Mummeli said...

Tosi hienot synttärit ja leikki kuuluu ehdottomasti synttärijuhlien viettoon. Tosi upeat angry birds-hahmot!