Monday, May 20, 2013

Kotoisa tyyli ja sohvan uusi elämä

Viikonlopuksi lainasin kirjastosta Kotoisa tyyli -kirjan (josta juttua myös linkissä). Ihastuin kirjaan välittömästi ja sen inspiroimana aloin tuunata meidän sohvaa. Ihan before-kuvaa ei tullut otettua, mutta tässä nuo selkänojat verhoiltuna ja kuvasta näkyy hyvin, mikä sohvan tilanne oli ennen verhoilun aloittamista:

 
Olen pitkään miettinyt, mitä tekisin tän sohva-tilanteen kanssa. Sohva on kauheassa kunnossa, mutta se sopii niin hyvin meidän tän hetkiseen olkkariin. Suunnitteilla on remontti (ellei taloa myydä), joten en tiedä, mimmoinen olkkari meille on tulossa, niin ei huvita oikein hankkia uuttakaan (edes käytettyä). Ja kun möin noita kankaita, oli tämä lila verkkarikangas pakka jäänyt huomaamatta: joten eikun siitä vaan sohvalle päällisisä (olen maksanut kankaasta 1e/m, joten eipä ollut kallista).


Ja istuinosaan tämmöistä puuvilla kukkakangasta, jonka olen saanut (kankaassa värivirhe toisessa reunassa). Ai että kun ne sopii yhteen. Tilannehan oli se, ettei minulla ollut mitään yksittäistä kangasta niin paljon, että koko sohvaa olisi sillä verhoillut.


Ei tämä suinkaan vielä ole valmis, mutta etenen pikku hiljaa... Tähän tilanteeseen asti sain työn saatettua viime viikonloppuna. Onhan se jo paljon siedettävämmän näköinen. Vielä olisi tarkoitus verhoilla rahi verkka- ja kukkakankaalla ja istuintyynyihin tulee verkkakankaasta reuna ja sitten erilaisista puuvillakankaista etu- ja takapuoli: siis jokainen tyyny on erilainen (eestä ja takaa).

Sininenhän ei joka tapauksessa sopinut tähän olkkariin ja muutenkin kangas oli hyvin haalistunutta ja liian tummakin. Nyt koko olkkarin ilme vaalenee kertaheitolla ja päälliset on irrotettavia, niin, että niitä voi sitten pestä, kun sottapyttyni (lue lapset) niitä likaavat.

Tuossa Kotoisa tyyli-kirjassa opastetaan sisustamaan kotoisan tyylin mukaisesti ja se tyyli on kyllä omani aika pitkälle. Ja sohva on todella meidän perheen keskuspaikka: siinä löhöillään kaikki yhdessä, lapset nujakoi siinä ja rakentavat majoja tyynyistä. Siinä istutaan, kun pelataan Wii:tä, katotaan telkkaa tai dvd:tä... Joskus koiratkin saavat yllättävän etuoikeuden tulla isännä ja emännän syliin sohvalle.... No katsotaan saavatko enää, kun uudet päälliset ovat tulleet... =D

Kotoisaan tyyliin sopii myös kierrätys, tuunaus ja se, että tavaroilla on tarina. Ja tälläkin sohvalla tarinaa on: löysin sen meidän kylä kirpparilta ja sain 20 eurolla. Silloin se oli vielä ehjä, mutta kulunut. Jo alun perin ajattelin päällystää sen, mutta kun yhtenäistä kangasta ei löytynyt (mieluista) tarpeeksi paljon... Kulunut kangas kerkesi siis hankautua puhki, ennen kuin minä sain itsestäni irti päällyksen uusimisen aloittamisen. Ja hyvinhän tuo verkkakangas tuohon istuu: ei varmasti luisu paikoiltaan pois ja eihän se noissa kohdin kovalla kulutuksella ole: sohva saattaa olla jo vainaa ennen kuin verkkakangas kuluu puhki...

1 comment:

Mummeli said...

Tosi kiva idea sohvan päällystämiseksi. Toivottavasti saamme nähdä kuvan myös kokonaan valmiista sohvasta.