Friday, January 16, 2015

Minikasvihuone kävi pieneksi

Muistaakseni syksyllä siirsin tämän kasvin tähän lasipurkkiin kasvamaan. Kostutin mullan ja laitoin kelmun purkin kanneksi. Kelmuun tein reikiä happiaukoiksi. Sananmukaisesti unohdin kasvin vanhaan tupaan, jossa lämpötila on siinä 15 asteen paikkeilla.
 
 
Nyt tämän vuoden alussa muistin kasvin ja kannoin sen sisään. Sepäs oli kasvanut ja voinut hyvin! Runsas latvusto pursui ulos purkista, joten oli aika uudelleensijoittaa kasvi. Isompaa lasipurkkia minulta ei löytynyt, joten apilanlehden maljakko sai kelvata:

 
Nyt kasvi somistaa keittiön ikkunaa.
 
Sitten kuva uusimmasta ilmaiskorilöydöstä:

 
Kas, tässäpä seuraavan ulkomaanmatkan kenkäni... Löydetty siis ilmaiskorista, koko 39, ja tuntuu jalassa ihanalta... Juu, jotkut saattavat ihmetellä, miksi otan ulkomaille korkkarit, mutta olen niitä naisia, jotka ei lähde juuri mihinkään ilman korkkareita. Ja usean matkan kokemuksella voin sanoa, että kun kengät on jalkaan sopivat, ei sillä ole väliä, onko niissä korkoa vai ei.
Otan matkalle aina kolmet kengät: lenkkarit, korkkarit ja sandaalit. Lenkkareilla matkustan. Ne käyvät suomen talveen (kun tarvitsee vain siirtyä kulkuvälineestä toiseen) ja perillä niissä voi urheilla ja vaeltaa. Korkkarit sopivat mekkojen kanssa ja niillä kävelen lähiympäristössä ja kaupungilla. Nykyisin varaamme aina allinclusiven ja illalliselle on kiva pukeutua hieman juhlavammin, joten mielestäni pelkät sandaalit eivät olisi sopivat. Kolmannet kengät ovat sitten sandaaalit, jotka on nopea sujauttaa jalkaan, sopivat hyvin altaalle ja rannalle ja ne on kevyet matkalaukussa. Sandaalit voi pakata vaikka käsimatkatavaroihinkin siltä varalta, että ruuman matkatavara häviää. Tosin en ole aina näin tehnyt. Periltäkin saa helposti ostettua melko edullisia sandaaleja ja lenkkareissakin voi kävellä perillä muutaman päivä, jps matkalaukkua joutuu odottamaan. Tänä vuonna tosin otamme ilmeisesti vain yhden ruumaan menevän matkalaukun ja kaksi käsimatkatavaraksi menevää laukkua, joten sandaalit menevät helposti niissäkin.

1 comment:

Mummeli said...

Onpas sulla komea kasvi, nythän se kasvien uusi kasvatuskausi alkaa, kun päivä pitenee. Toivottavasti uusi kenkälöytösi on mukava pitemmälläkin matkalla.