Thursday, January 29, 2015

Angry birds lapaset

MariJ:n blogissa oli kuva ihanista angry birds lapasista. Kerkesin jo harmittelemaan, kun en aio nyt uusia lankoja ostaa, ettei minulla satu olemaan saman vahvuisia sopivan värisiä lankoja. Vaan olipas sittenkin:
 

Ihan kariton ei tämäkään projekti ollut. Aluksi neuloin lapaset turkoosista seiskaveikasta, mutta lanka loppui kesken.
 
 
Harmittihan se, mutta kun nukkuu yön yli, niin seuraavana päivänä jaksaa jo paremmin taas jatkaa. Aloitin tämän projektin muuten viime sunnuntaina ja lopulta tänään, torstaina, sain valmiiksi.

 
Neuloin lapaset lopulta siis sinisestä nallesta ja linnuille tuli oranssi nokka. Neuloin aloituksen monta kertaa, kun vaihdoin silmukkamäärää ja puikkojen kokoa. Kun pähkäilin lankojeni kanssa, heitin ilmoille vain kysymyksen, että voiko angry birdsin nokka olla oranssi. Poika vastasi, että tottakai voi. Sitten googlasin netistä muutaman birdsin kuvan ja kyllä siellä oli sekä keltaisia, että oransseja nokkia.

 
Ohjetta en tähän nyt kummemmin laita, vaikka en ihan samanlaisia tehnytkään, kuin MariJ:n blogissa näkemäni. Neuloin nro 3,5 puikoilla. Resori on 2o, 2n. Peukalo on tuollainen, kuin kuvassa näkyy. Kärkikavennukset tein joka kerroksella 1. ja 3. puikon alussa ja 2. ja 4. puikon lopussa yhden silmukan sisäpuolella reunasta.

 
Neuloin lapaset kokeilun vuoksi neljällä puikolla (yhteensä 40s jaettuna kolmelle puikolle 13, 13 ja 14). Olen lukenut aiemmin, että olisi nopeampi neuloa näin. Uskoisin väitteen olevan totta, sillä eniten aikaa mielestäni kuluu puikolta toiselle vaihtamiseen. Puikon keskellä olevat silmukat neulotaan nopeiten. Molempien lapasten neulomiseen kului suurin piirtein 5 tuntia, mutta kirjailu vei hurjan paljon aikaa. Jaksotin päättelyn monelle illalle, koska inhoan päättelemistä. Neuloin peukalot siinä päättelyjen välissä, ikään kuin palkintona päättelystä sai neuloa lisää.
 
Mieleiset olivat Pojalle. Nyt pitää neuloa Pikkuveljelle mustat angry birdsit.

1 comment:

Mummeli said...

Ihanat angry birdsit! Voi kun olisi aikaa eikä olkapää reistailisi niin voisin itsekin kutoa. Ehkä pojanpojille?