Tuesday, June 16, 2015

Miesten sukat myllyllä

Neuloin viikonloppuna myllyllä miesten villasukat:


Nämä oli nopea tehdä, koska aloitukseen ei mennyt kauan aikaa, laitoin vain langan ensimmäiseen koukkuun ja aloin veivata. Purin sitten myöhemmin aloitusreunaa ja neuloin siihen kärkikavennuksen käsin.


Kantapään kohdalle neuloin myllyyn apulangan (jonka laittaminen oli myös aika nopeaa). Myöhemmin nostin silmukat apulangan ympäriltä ja purin apulangan pois. Neuloin kantapään käsin pyörönä kaventaen molemmissa sivuissa.


Putken loppupäähän neuloin käsin resorin 1o, 1n. Silmukat oli helppo nostaa myllystä ensin pyöröpuikolle ja alkaa siitä sitten sukkapuikoilla neulomaan resoria.


Mylly neuloo pyörönä koko ajan samaa silmukkamäärää. Tiheyteen voi vaikuttaa vain vähän langan paksuudella ja tiheydellä. Mutta kun sukan vetää jalkaan, se venyy oikeaan mittaansa, eli on sopivan kapea ja sopivan pituinen. Varsi on napakka naisenkin sääreen. Käytin tässä lankana Novitan 7 Veljestä. Nämä sukat menivät Miehelle.

Ajattelin tehdä vielä itsellenikin myllyllä ylipolven sukat. Myöhemmin laitan tarkemman ohjeen noihin myllyllä neulottuihin miesten sukkiin.

1 comment:

Mummeli said...

Niistähän tuli näpsäkästi perussukat miehelle.