Wednesday, June 3, 2015

Kierrätyshame

Lainasin kirjastosta Johanna Alvestadin kirjoittaman kirjan "Kalastajan vaimo". Siinä oli ihania neuleohjeita ja kierrätysideoita. Kirjan vinkillä tekaisin yhdestä trikoopaidasta hameen itselleni.


Tässä hame takaa.


Ja tässä edestä. Hihat siis leikataan ja ommellaan yhdellä ompeleella kiinni ja näin niistä muodostuu hameelle taskut.


Trikoopuseroni oli jo menossa roskiin: siinä ei ollut nappejakaan paikoilla (trikoo oli ollut tarkoitus ommella lapsen puseroksi). Ompelin puseron valmiiseen olkapäähalkioon napit.


Puseron on siis hyvä olla kaula-aukoltaan niin suuri, että se mahtuu lantion ympäri: minulla tuo olkapään halkio auttoi asiaa, mutta kaipa kaula-aukon voisi leikata suuremmaksi ja ommella siihen sitten resorin. Ehkä silloin laittaisin resorin sisään vielä kuminauhan, jotta hame pysyisi vyötäröllä.


Tässä puseron tynkähiha näkyy. Vasemman puoleinen hiha on siis sullottu taskuksi hameen sisään. Pusero kannattaa sovittaa päälle, sitten nostaa puseron helmaa ja merkata hihoihin nuppareilla, mistä ne olisi hyvä pätkäistä. Sitten vain ompelee hihantyngät kiinni ja hame on valmis (ellei vyötäröä tarvitse entrata).

1 comment:

Mummeli said...

Taas mainio uusiokäyttöidea vaatekappaleelle, jota ei enää halua pitää. Monesti vaatteisiin kyllästyy, kun niitä käyttää ahkeraan, mutta uusiokäytöllä niille saa lisää käyttöikää. Olen joskus nuorempana harrastanut sitä, että ompelin housuista hameita, mutten hoksannut koskaan tätä ideaa.