Thursday, May 28, 2015

Lusikkanaulakko

Kirpparilta jo vuosia sitten mukaan on tarttunut koristeposliinilautanen, jossa lukee "Spoons". Lautasessa oli valmiina reikä ripustuslenkkiä varten. Idea lusikkanaulakosta syntyi jo tuolloin, mutta nyt, saatuani sopivia lusikoita naulakko lopulta valmistui. Lusikat ovat siis isäni palkintolusikoita, jotka hän lahjoitti minulle. Viime talvena Tokmannista löytyi kaunista nauhaa 30snt/rulla.


Eikun kuumaliimapistooli lämpenemään ja lusikoita taivuttelemaan. Alkuperäinen ajatukseni oli taivuttaa lusikkaa vain kukkaosasta koukkuun, mutta silloin kaunis kukkaosa olisi jäänyt piiloon ja koska kukkaosa on melko paksu, ei se ollut kovin helposti taivuteltavissakaan.


Taivuttelin lusikat siis kolminkerroin, jolloin kukkaosa jää näkyviin ja varren ohuempi osa muodostaa kaksinkertaisen koukun. Puhdistin tarttumapinnat, mutta muuten jätin lusikat tarkoituksella patinoituneeseen väritykseensä.


Siinä taivutellessa löytyi varastosta vielä vanha kakkulapio, joka myös taipui koukuksi. Porasin yläpäähän vielä reiän ja eikun seinään kiinni. Hieman vinoon meni reikä, mutta lapio on suorassa seinällä, joten ei haittaa.


Sitten sopivaa paikkaa seinältä etsimään. Aiemmin esitelty "Päivä menu" -taulu nousi hiukan ylöspäin, niin mahtui naulakko alle. Ja kakkulapio vielä hiukan sivummalle.


Sitten patalaput ja keittiöpyyhe omille paikoilleen. Ihanaa kun näillekin esineille löytyi uusiokäyttökohde.

1 comment:

Mummeli said...

Ihana patalappunaulakko ja pyyheliinallekin tyyliin sopiva koukku.