Monday, May 18, 2015

Käsilaukkuja

Äitienpäivä oli ja meni, mutta vasta nyt minulla on aikaa laittaa tänne kuvia äitienpäivälahjoista.


Tämän käsilaukun ompelun aloitin jo vuosi-pari sitten. Se jäi kesken, koska puisten kahvojen maalaus/petsaus epäonnistui. Nyt äitienpäivän lähestyessä päätin viedä projektin loppuun.


Kaksi kertaa jouduin vielä kahvat maalaamaan, ennen kuin tulos oli hyvä. Ompelutyö olikin sitten helppo ja nopea.


Kiinnitin vielä lopuksi nimikointinauhan laukkuun. Sekä vuori- että päälliskangas on kirpparilöytöjä, samoin puiset kahvat.


Ohjeen tähän laukkuun sain aikoinaan jostain kirjastosta lainatusta laukkukirjasta. En muista enää kirjan nimeä. Malli on kyllä yksinkertainen ja onnistuu taitavalta tekijältä ilman ohjeitakin/kaavoja.


Eräällä kirpparilla kävin talven mittaan säännöllisesti. Sinne ilmestyi tämä Tilda-kirja, hinta 10€. Kerään Tilda-kirjoja, mutta mielestäni vitonen olisi ollut sopiva hinta kirjasta, olkoonkin, että normaalihintaiset ovat kolmenkympin paikkeilla. Mutta toisaalta, nyrkkisääntöhän on, että kirpparitavara on noin 10% alkuperäisen hinnasta... No, odotukseni palkittiin, sillä muutaman viikon kuluttua pöydän tavarat olivat puoleen hintaan ja ostin kirjan välittömästi vitosella.


Kirjan ohjeilla tekaisin sitten kaksi äitienpäivälaukkua lisää.


Nämäkin laukut ovat täydllisiä kierrätystuotteita: Vuorit ovat vanhoista vaatteista leikatut. Myös nepparit on hankittu kirpparilta.


Laukkujen päällikangas on erään vaatetehtaan ylijäämistöstä ostettua puuvillakangasta, 1€/metri hinnalla. Kuvassa myös Tilda-kirjan aukeama, jossa kuva laukusta.


Laukkujen korut on kaulakoruja, jotka olen saanut... äidiltäni! Hih hih, äiti sai antamansa korun takaisin lahjana, mutta eri muodossa. Korut ovat alkuperältään kuuluneet puseroihin koristeeksi, mutta jäivät vähälle käytölle koruina.


Myös nämä laukut nimikoin pienellä lapulla.

Tämä laukkumalli on täydellinen olkalaukuksi. Puukahvaista laukkua ei näin voi olalla kantaa: sitä pidetään Kassi-Alma -tyyliin vain kädessä.


Nämäkin laukut oli helppo ja nopea ommella. Hieman jouduin tekemään vaikeamman kaavan kautta, kun lähdin taas sooloilemaan ohjeen kanssa: jos olisin kiltisti tehnyt niin kuin ohjeessa sanotaan olisin selvinnyt helpommalla... mutta pääseehän sitä puuhunkin monella eri tapaa, vaikka sitten pylly eellä!

1 comment:

Mummeli said...

Kierrätys on ehdottomasti IN ja kivan näköiset laukut olet ommellut.