Saturday, June 13, 2015

Neulemylly

Tilasin netistä Ompelijanmaailmasta Prym neulemyllyn:


Mylly maksoi 55€ ja postituskulut olivat 7,50€. Harkitsin tämän ostoa melkein vuoden ja katselin kirppareilta ja nettimyymälöistä vastaavanlaisia. Jälleenmyynnistä en yhtään kappaletta löytänyt, joten olettaisin, että ne jotka tämän ovat hankkineet, ovat olleet tyytyväisiä. Itse ainakin olen ollut.


Mylly neuloo 44 silmukalla putkea kampea veivaamalla. Putken leveys n. 15-18cm kaksinkerroin. Myllyllä on mahdollista neuloa myös edestakaisin tasoneuletta max. 40 silmukalla. Myllyssä on toiminto, jolla mylly ei pyöri ympäri vaan joutuu pakostakin vaihtamaan suuntaa, mutta sillä en onnistunut tasoa neulomaan. Kun annoin myllyn asetuksen olla pyöröneuleella, mutta veivasin myllyä edestakaisin, niin tasoa syntyi lähes yhtä nopeasti kuin pyöröäkin.


Ensimmäinen työni oli pipo Novitan Puro-langasta. Myllyn suosituslankana on langat joiden puikkosuositus on nro. 2-8. Kokeilin neuloa lankaa, jonka puikkosuositus oli nro 7 ja se oli melko paksua myllylle. Mutta Puro lanka on aivan ihanteellinen lanka myllylle.


Tämän pipon tein niin, että neuloin putkea 20cm. Sitten nostin aloitussilmukat samoihin koukkuihin neulevuorossa olevien silmukoiden kanssa ja jatkoin putken neulomista langan loppuun asti (50g). Pujotin lopun langan silmukoiden läpi, kiristin ja päättelin langat. Pipo on lapsen kokoa.


Mieheni halusi Puro langasta tälläisen hiippapipon. Aloitusreuna on virkattu ketjusilmukoilla, joista on nostettu aloitussilmukat myllyyn. Sitte putkea on neulottu langan loppuun asti (50g), pujotettu lanka silmukoiden läpi, kiristetty ja päätelty langanpäät.


Yksinkertainen neulos venyy kyllä aikuisenkin päähän sopivaksi, mutta on melko tiukka.

Joka tapauksessa tämä voi olla se laite, jolla saan valtaisan neulevarastoni lopultakin taltutettua. Joka päivä olen nyt jotakin tehnyt myllyllä ja yritän niistä kuvia tännekin laittaa, kunhan kerkeän.

1 comment:

Mummeli said...

Kiva laite, mutta 40 silmukalla ei tule isompia vaatekappaleita. Nyt vain keksimään mitä putkineuloksesta voi synnyttää!