Friday, March 27, 2015

Kadonneet käsityöt

Palasimme jo jokin aika sitten ulkomaanreissultamme. Matka oli muuten ihana, mutta yksi matkalaukkumme katosi ensimmäisenä lomapäivänä, eikä sitä yrityksistä huolimatta saatu takaisin. No tämä ei varsinaisesti ole käsityöblogin aihealuetta, mutta kadonneessa matkalaukussa katosi monta käsityötä, useimmat dokumentoimattomia...
 
 
Yksi kadonneista käsitöistä oli tämä neulepusero, jonka siis pakkasin Pikkuveljelle mukaan viileitä iltoja varten. Pikkuveli ehti käyttää tätä Suomessa ehken kaksi kertaa. Joku ehkä muistaa, että tämän valmistuminen vei minulta parisen vuotta. On siis liene ymmärrettävää, että tahdon kirjoittaa muistokirjoituksen puserolle vielä näin jälkikäteen.

 
Muistattekos tätä virkattua stetsonia? Se ei mahtunut matkalaukkuun, mutta kuljetin sen reisuun päässäni/käsissäni. Sain nauttia varta vasten matkaa varten virkatun työni tuloksesta reissun ajan, mutta paluumatkalla se unohtui Gran Kanarian lentokentälle. Joten jos satut törmäämään tähän uniikkiin päähineeseen, voit palauttaa sen minulle, vaikka huonommassakin jamassa.
 
Valmistin siis lomareissua varten joukon erilaisia lomavaatteita. Kaikki vaatteet olivat yhteensopivia väreiltään ja suunniteltu sopimaan erityisesti ulkomaanmatkalle. Jokainen vaate oli kevyestä materiaalista ja monikäyttöinen. En kuvannut vaatteita Suomessa, vaan olin ajatellut kuvata ne kohteessa, kauniissa maisemissa, ylläni, käytössä... mutta kaikki vaatteet olivat pakattu yhteen matkalaukkuun, siihen joka katosi matkamme ensimmäisenä päivänä!
 
Minulla ei siis ole kuvaa noista vaatteista, joten voin vain mainita kadonneet käsityöni. Tässä on lista ja kunniamaininta niistä:
 
Kirkkaansininen kukallinen sharonki
Tummansininen kukallinen sharonki
Turkoosi mekko
Sininen mekko/liivi
Punainen ruusuleninki
Kimaltava turkoosi iltapuku
Tummansininen mekko
 
Toki joukossa meni useampi ostovaatekin (ja onneksi ei mitään rahallisesti kallista), mutta minua harmittaa vain itse tehtyjen vaatteiden menetys. Todennäköisesti matkalaukku varastettiin, joten olen pohtinut, että mitähän varas ajatteli aukaistuaan laukun. Laukku oli täynnä ompelemiani riepuja, kirpputorivaatteita, muutama urheiluvaate, vyö, pari metallirengasta, hammasharjat ja vanhanmallinen kännykän laturi. Kun kuvailen ompelemiani vaatteita rievuiksi, yritän vain nähdä asian varkaan silmin. Todellakin, ompelemani vaatteet olivat lähinnä suorakaiteenmuotoisia kangaspaloja, joita sitten olisi puettu päälle vyön, renkaiden ja hakaneulojen avulla. Tietenkään varas ei tiennyt sisältöä, ottaessaan laukun. No, laukku oli sellainen pieni harmaa tavallinen kovakantinen matkalaukku. Kulumaakin oli... no, ehkä minulle ei koskaan avaudu, mikä sai pitkäkyntisen tarttumaan laukkuuni. Ehkä varkaalle itselleenkin syy laukun ottamiseen jää epäselväksi. Joka tapauksessa en usko, että varas hyötyi omaisuudestani millään tavalla. Paitsi jos hänellä sattui olemaan 4-vuotias poika ja nainen, joka haluaisi vaateet. Ja tietysti aikomus matkustaa...
 

1 comment:

Mummeli said...

Niinpä, ei sitä toisten aivoituksia ymmärrä. Itselleni sattui kerran Tallinnassa monta vuotta sitten tapaus, jota en myöskään ymmärtänyt. Olin ostanut matkamuistoksi halvan talon mallisen tuikkulyhdyn, se oli kiedottu sanomalehteen ja olin laittanut sen olkalaukkuuni, jossa ei ollut muuta. Väkijoukossa varas otti tuliaiseni huomaamattani. Kun huomasin laukun olevan tyhjä, ihmettelin miehelle, mihin hän oli laittanut kynttilälyhdyn, no ei mihinkään, se oli varastettu. Voimattomuuden tunne, kun en huomannut ja en ollut voinut estää,oli suurempi kuin menetyksen tunne. Todennäköisesti se lyhty meni uudelleen myyntiin.