Wednesday, November 19, 2014

Perhepotretti

Olen jo pitkään suunnitellut, että pitäisi ommella unimaskit koko perheelle, koska matkustelemme paljon ja matkalla olisi kiva nukkua, mutta usein uni ei vain tule. Maskit saattavat auttaa nukahtamisessa.


Jotenkinminun on usein vaikea aloittaa käsityötä, jonka tiedän valmistuvan nopeasti. Ikään kuin se valmistuisi jopa liian nopeasti. Ehkä aloittaminen tuntuu turhalta, koska työssä ei ole sopivaa haastetta. En tiedä.. mutta tälläisena keskiviikkoillan ajanvietteenä neljä maskia oli juuri sopiva projekti.


Ohje on Tildan tapaan -kirjasta. Minun ja poikien maskit ovat flanellia, Miehen maski on paksu metsästyskuosinen puuvillakangas.


Kaikkien maskien taustapuoli on fleeceä. Pojilla ja Miehellä on kuminauha, minulla joustava pitsi. Kankaat ovat muiden töiden jämäpaloja, joten tämä on oiva tilkkujen tyhjennysprojektiksi myös.


Mies on usein pyytänyt minua ompelemaan hänelle silmälappua ammuntaharjoitteluun. Hänellä on kuulemma toinen silmä hallitsevampi ja se pitäisi peittää, jotta harjoittelu sujuisi paremmin. No tätähän voi käyttää silmälappunakin: mutta parempi varmaan olisi, ettei ammuskellessa peitä molempia silmiä ;)

Mielestäni muuten ihan hauska lahjaideakin näin joulun alla.

1 comment:

Mummeli said...

Ihanat unimaskit ja todellakin monet haluavat nukkua pimeässä, itse en halua kesälläkään peittää ikkunoita verhoilla, vaan annan auringonvalon tunkeutua sisälle ja heräämisvaiheessa kevyesti painuneiden luomien alle.