Saturday, November 8, 2014

Dry season

Koko syksyn olen viettänyt "dry seasonia", eli mitään merkittävää ei ole valmistunut. Olen kyllä aloittanut lukuisia töitä, mutta päivän tai kahden innostuksen jälkeen ne ovat jääneet nurkkiin pyörimään.


Tämän ponchon aloitin yhtä aikaa työkaverini kanssa. Hän sai oman ponchonsa valmiiksi kahdessa tai kolmessa päivässä. Minä tein samassa ajassa oman pochoni toiseksi viimeiselle kierrokselle. Sitten työ jäi unholaan pariksi kuukaudeksi.


Syy oli se, että en ollut varma riittäisikö lanka loppuun asti. Siis TÄ!!!!!??????????
Niin, en jaksanut tehdä kahta kierrosta katsoakseni, että riittääkö lanka, ja jos ei riitä, niin purkaa hiukan ja tehdä lopetuskierros niin, että riittäisi...


Eilempä sitten jaksoin: ja riittihän se... lanka... juuri niin kuin olin suunnitellut. Tämä pocho menee ainakin aluksi lahjakoriin, jos se ei löydä omistajaa jouluna, niin otan sen sitten itselleni käyttöön =)


Signeerasin työn nimikointinauhallani: "With my Own Hands - rebale".


Ponchon reunaa koristaa piparireunus.


Kainalot on ommeltu yhdellä kiinteällä silmukalla. Pocho istuu kauniimmin päällä, kun reunat eivät rehota valtoimenaan.

Tämän mallin suunnittelin ihan itse ja ajattelin sen jakaa teille:

Lanka: Novita Palma (jota ei tosin enää kaupasta saa) 300g
Virkkuukoukku: 5,5mm
Tiheys: 6krs/10cm
Valmiin ponchon mitat: Kappaleen korkeus pääntieltä piparireunaan 37cm.

Aloitus: Virkkaa 90kjs ja sulje ne renkaaksi.
1. krs: Virkkaa 3kjs (=1.pylväs). Virkkaa renkaaseen vielä 95 pylvästä. Sulje krs piilosilmukalla.
2. krs: Virkkaa 3 kjs ja vielä 2 p samaan 1. krs:n pylvääseen. *Jätä väliin 3 p ja virkkaa 3 p 1. krs:n pylvääseen*. Toista *...* 7 kertaa.  Jätä väliin 3 p ja virkkaa 1. kulma (= 3 p, 3 kjs, 3 p) 1. krs:n pylvääseen. Virkkaa vielä 3 sivua, joissa 8 3:n pylvään ryhmää ja 3 kulmaa. Sulje piilosilmukalla.
3. - 24. krs: Siirry piilosilmukoilla seuraavaan  pylväsryhmien väliseen aukkoon. Virkkaa 3 kjs, 2 p samaan aukkoon. Virkkaa 3:n pylvään ryhmiä edellisen krs:n aukkoihin. Virkkaa kulmissa 3:n kjs:n lenkkiin 3 p, 3 kjs, 3 p. Sulje kerros aina piilosilmukalla.
25 krs: Virkkaa 1 p seuraavaan aukkoon. Virkkaa *1 kjs, 1 p* samaan aukkoon. Toista *...* 3 kertaa. Virkkaa 1 ks seuraavaan aukkoon. Jatka tälläisten puoliympyröiden virkkaamista koko krs. Virkkaa kulmasta laskien 8. puoliympyrän laella 1 ks edellisen sivun 8. puoliympyrn laelle. Jatka puoliympyrä loppuun ja jatka puoliympyröiden virkkaamista normaalisti. Toista tämä toisessa kainalossa.

Kun lanka loppuu kerältä, solmi langan loppu seuraavan kerän langan kanssa yhteen. Virkkaa langanpäät työhön niin, että toinen langanpää on solmusta koukulle päin ja toinen somusta uudelle kerälle päin.

Kun piparireuna on valmis, katkaise lanka ja vedä viimeisen ks:n läpi. Päättele lanka työhön.

1 comment:

Mummeli said...

Kiva poncho! Meillä on niin pitkä ja kylmä vuodenaika tämä syksy-talvi-kevät-kesä että lämmittävälle hartiavaatteelle on aina käyttöä. Ja nopeastihan sait sen valmiiksi kun ryhdyit toimeen inspiraation siivittämänä.