Monday, November 17, 2014

Elämäni ensimmäinen valmistunut virkattu pusero

Tiedän, että tästä tulee minun seuraava lempipuseroni...


Syksyllä 2013 neuleristeilymatkalla Helsingin LankaDelistä ostamista langoista valmistui tänään pusero. Aloitin tämän puseron teon tänä keväänä ja se valmistui parissa kuukaudessa, mutta jälleen kerran työ odotti lankojen päättelyä muutaman kuukauden kaapissa...


Lanka on Novitan hattara (puuvilla/viskoosi/polyamidi). Lankaa kului alle 6 kerää (= 300g). Koulkku oli muistaakseni nro 5. Tarkempaa ohjetta en tähän kirjoita, koska en enää muista, miten pusero on tehty.


Idea puseroon lähti Strömsön jaksosta, jossa virkattiin vauvan takki. Tässä yllä olevassa kuvassa näkyy kainalossa kuusikulmaisen puseronpuolikkaan aloituskohta. Kahden puseronpuolikkaan väliin virkkasin hieman lisäleveyttä etu- ja takapuolelle. Hihoihin virkkasin lisäpituutta pyörönä ja samalla kavensin hihan leveyttä. Helmaan ja hihansuihin neuloin 1o, 1n resorin.


Mallivirkkaus on 3p samaan silmukkaan, seuraavalla kerroksella nämä 3p jätetään väliin ja 3p virkataan aina kolmen pylvään ryppään välisiin aukkoihin. Kulmassa virkataan 3p, 3kjs, 3p. Tein puseron niin, että yhteenommeltavia saumoja ja pääteltäviä lankoja tuli mahdollisimman vähän. Olkasaumat virkkasin lopulta yhteen ja saumasta tuli kyllä hyvä: ei ole liian paksi, koska lanka on niin kevyt.

Puseron teosta kirjoitin tässä blogissa aiemminkin. Lanka on ihanan kevyttä ja sopii mielestäni tähän malliin tosi hyvin. Mies joutui kuvaajaksi näihin kuviin: hän ei muuten ymmärrä lainkaan, että miksi näissä kuvissa ei saa kasvoja kuvata??!! No, alun perinkin, kun perustin ensimmäisen blogin, päätin, että se olisi julkinen blogi ja etten näytä siellä omia tai lasteni kasvoja kokonaan. Ne kasvot, jotka ovat näkyneet on laitettu kuvatun henkilön suostumuksella. Toiseksi, eihän tässä kasvoja esitellä, vaan käsityötä!

1 comment:

Mummeli said...

Kiva pusero ja virkkaus ei varmaan jousta liikaa leveyssuunnassa vaan säilyttää muotonsa paremmin kuin neule. Pirteä väri!