Tuesday, August 5, 2014

Poikien huoneen muodonmuutos

Heinäkuussa sain ystävältä tällaisen vanhan kansakoulun pulpetin:


Putsasimme sen Pikkuveljen kanssa ja mielestämme se ei sitten muuta tarvinnutkaan.


"Ennen" kuvia en taas hoksannut huoneesta ottaa. Mutta huone siis tyhjennettiin kokonaan, vain seinät, lattia ja katto ovat "vanhoja", vuonna 2011 laitetut materiaalit.


Ikeasta ostettiin Pojalle parvisänky, molemmille pojille vaatekaapit ja Kallax-hylly. Matot ja pehmolelukori (edessä oik.) on ostettu jo aiemmin Ikeasta. Pinnasänky kannettiin varastosta Pikkuveljelle.


Molemmilla pojilla on nurkkaan sijoitettu kankainen vaatekaappi (n. 25€/kpl), joka on käytössä osoittautunut vaalan mainioksi. Kaappiin mahtuu paljon tavaraa, korkeus on lapsille hyvä ja heidän on helppo ottaa ja laittaa vaatteita kaappiin. Vaatekaapin vieressä on Ikean Kallax-hylly, joka oli family-kortilla alennuksessa, alle 40€. Hyllyyn ostettiin 4 mustaa laatikkoa, kappalehinta n. 5€. Hyllyssä säilytetään pelit ja kirjat. Pieni pöytä on vanha kirpputorilöytö, jonka äidin miesystävä maalasi aikoinaan Pojalle. Nyt se on Pikkuveljen käytössä.


Poika sai "oman huoneen" parvisängyn alle. Parvisänky maksoi 129€. Sängyn alle mahtui hyvin pulpetti ja hyllykkö, jonka Poika sai mummolasta. Kuvassa näkyy pinkki Vessla-laatikko, joka (ja kolme muuta: sininen, vihreä ja valkoinen) on hankittu aiemmin Ikeasta. Ovat olleet kestäviä ja käytännöllisiä laatikoita. Hinta oli muistaakseni kannen kanssa noin 6€/laatikko. Uudessa järjestyksessä mahtuivat juuri sopivasti Pikkuveljen pinnasängyn alle.


Seinälle saatiin yksi uusi taideteos. Vuosi sitten mummoni antoi minulle serkkuni hylkäämiä piirroksia ja maalauksia pikkupoikien piirusteltavaksi, koska näiden isojen kuvien taustalla oli valkeaa paperia. Minusta näin hienoja kuvia ei sopinut suttupaperina käyttää. Maalasin (maalin ostin Ikeasta) varastosta löytyneet Ikean puukehykset mustaksi ja kehystin tämän skeittaaja kuvan. Kysyin vielä serkulta luvan kuvan käyttöönottoon, olihan hän antanut kuvat poltettavaksi mummolle. Hänelle tämä passasi hyvin, joten eikun seinälle vain. Kuva on muuten taiteilijan oma kuva =)


Poika sisusteli huonettaan ihan itse. Palkintomitalit oli kätevä kiinnittää parvisängyn tukikaiteisiin.


Valaistustakin uusittiin ja Ikeasta ostettiin nyt tälläinen spottivalo. Tässä on tosi hyvä ja kirkas valo ja valoja saa suunnata mieleiseensä suuntaan. Hintaa taisi tulla polttimoiden kera noin 20€.


Pulpetin reunaan Ikeasta löytyi alle 7€ maksava led-nipistinlamppu. Tämä on ilmeisesti sikäli kertakäyttöinen, että kun lamppu palaa loppuun, niin uutta lamppua ei voi enää vaihtaa.


Lampussa on tuollainen klipsi, jolla lamppu kiinnitetään pöydän reunaan. Vieressä hedelmätölkki toimittaa kynäpurkin virkaa.


Parvisängyssä on kiva metallinen verkkopohja, johon on kätevä kiinnittää kaikenlaista roikkumaan.

Huone on ollut mieleinen molemmille pojille. Se on myös pysynyt melko siistinä. Huoneen mitat ovat 287cm x 357cm. Yhdessä nurkassa (näkyy yllä kuvassa) on 10cm x 60cm sisennys, koska sähkökaappi tulee osittain huoneen puolelle. Oli aika haasteellista saada kahden niin eri ikäisen lapsen tarpeet sovitettua mielekkäällä tavalla tähän tilaan, mutta kahden päivän suunnittelun ja Ikean avulla se onnistui. Tavaramäärä alkaa olla sillä tavalla lakipisteessä, että paljoa uusia leluja tai kirjoja/pelejä ei huoneeseen enää sovi, tai sitten on vanhoja alettava karsia pois. Tyytyväisiä olemme kuitenkin olleet tähän ja sen vuoksi kannatti kyllä pari päivää suunnitteluun ja yhden rakentamiseen uhrata =)

Tämänkertaisen muutoksen hinnaksi tuli noin 275€.

1 comment:

Mummeli said...

Sehän oli edullinen ja kiva muutos lastenhuoneeseen. Oma mottoni on että mitään uutta ei voi saada jos ei ole valmis luopumaan vanhasta.