Sunday, August 17, 2014

Heijastinliivit koirille

Lasten heijastinliivistä tuli sopivasti kahdelle koiralle heijastinliivi:


Kuvat ovat taas epäselviä, eikä tuota mustaa koiraa edes huomaisi ilman liiviä: mutta sehän juuri on liivin tarkoitus! Metsälläkin huomaa paremmin tuon mustan koiran, kun sillä on liivi.


Ohje on näin yksinkertainen: lapsen liivi leikattiin olkasaumoista kahteen osaan (tässä mallissa ei ollut sivusaumoja, vaan sivuissa oli kuminauhapätkät). Ne kuminauhapätkät leikkasin irti ja kiinnitin yhden kappaleen olkasaumoihin, niin että syntyi kaula-aukko.


Toisen kuminauhan kiinnitin liivin helmaosaan ihan taakse, niin se menee tuosta koiran kapeammasta kohdasta mahan ali.


Sama toiselle kappaleelle myös ja siinäpäs oli kaksi liiviä valmiina. Näissä ei siis ole mitään tarranauha- tai klipsukiinnitystä, vaan kuminauhat on ommeltu kiinni molemmista päistä.


Liivi puetaan päälle siten, että maha- ja kaulalenkki pujotetaan koiran päähän, sitten pujotetaan koiran etutassut mahalenkin läpi ja vedetään mahalenkki taakse kapeammalle kohdalle.
Istuvuus on tuolle mallina olleelle mustalle koiralle tosi hyvä, mutta tälle mustavalkeelle hiukan löysä, kun se oli poissa silloin, kun näitä tein. Vaan eipä se haittaa.. kuhan nyt jokin liivin tapainen on.


Tässäpä kuva liiveistä ilman koiria. Eli ylempi liivi oli lapsen heijastinliivin etukappale ja alempi takakappale.

1 comment:

Mummeli said...

Kyllä koirakin tarvitsee liivejä, jotkut tekevät niitä useita eri tarkoituksiin, olen jopa kuullut neulotuista ja virkatuista liiveistä. Olet tosi ahkera kun jaksat ommella koirillekin!