Tuesday, August 12, 2014

Kyniä syövä hirviö!

Taas huomasimme mesän vierähtäneen ohi ja oli Pojan aika valmistautua koulutielle. Viikonloppuna kävimme ostamassa Tokmannista koulutarvikkeita: kyniä, kumeja, teroitim, joka naksahtaa, kun teroitus on valmis... Kynäpenaalit olivat siinä 5-7 euron luokkaa (kun ei sattunut alennuksessa olemaan mieluista), joten totesin Pojalle, että voisinhan minä ommella penaalin.


Tälläinen siitä sitten tuli! Yhdessä suunnittelimme penaalin ulkonäön, Poika valitsi kankaat ja vetoketjun. Varastosta sattui löytymään tälläisia kissan silmiä ja niihinkös Poika ihastui.


Poika asetti penaalille seuraavat vaatimukset: pelottava, ei liian söpö. Itse pidin huolta siitä, että penaaliin mahtuu kaikki tarvittava ja että ompelutekniset kriteerit täyttyvät. Mielestäni vaatimukset täytettiin täydellisesti. Kaksi ompelukoneen neulaa tosin katkaisin tätä ommellessa (toinen täysin omaa huolimattomuuttani)...

Poika oli tänään koulussa sanonut opettajalle, kun tämä pyysi kaivamaan kynät ja kumit esille, ettei voi. Opettaja kysyi miksei. Poika vastasi, että penaali söi ne!

1 comment:

Mummeli said...

Ai kun ihana penaali ja näsäviisas poika!