Saturday, March 25, 2017

Velour yöpyjama

Kirpparilta löydetty velour kangas maksoi 1,25€. Kysyin Pikkuveljeltä, että tahtooko hän siitä itselleen yöpyjaman vai teenkö itselleni housut. Hän tahtoi yöpyjaman.


Hiha- ja lahjeresovit sain juuri ja juuri leikattua varastosta löytyneestä resorikankaasta ja pääntien huolittelin niinikään varastosta löytyneestä joustofroteesta. Sattuivat olemaan aivan saman sävyisiä joustfrotee ja resori.


Pieni virhepaholainen tähänkin projektiin soluttautui: Tuli leikattua kangas "vastakarvaan" eli nukka ylöspäin. Onneksi muistin kuitenkin leikata kaikki kappaleet samansuuntaisesti, joten eipä tuota kukaan huomaa. Mutta olisihan se lookisempaa, että nukka painuisi alaspäin =)


Housujen kaava Ottobre 4/2013, nro 27. Jätin mallista taskut pois. Vyötäröllä kolmen senttimetrin levyinen kuminauha.


Puseron kaava Ottobre 4/2011, nro 22. Kaavaa muokattu niin, että molemmat hihat leikattu resorillisiksi. Koko on molemmissa 128cm ja se tuntui tosi isolta Pikkuveljelle, mutta kun hän sovitti yöpyjamaa, ei ollut ollenkaan liian iso. Mahtuu kuitenkin vielä ensi talevena, sillä tämä soveltuu paremmin talvipyjamaksi kuin kesäaikaan käytettäväksi.


Olen Pikkuveljelle ommellut aika vähän vaatteita, hän kun nuorimmaisena on saanut isoveljensä ja serkkujensa vaatteita yllin kyllin. Tästä Pikkuveli on joskus huomauttanut minulle, että miksi en tee hänelle mitään. Oli ihanaa saada jotain valmiiksi hänellekin.

1 comment: