Wednesday, February 15, 2017

Kaksi kultaista laukkua

Ompelin Tilda-kaavalla kaksi laukkua kultaisesta keinonahasta. Olen käyttänyt tätä kaavaa ennenkin (puuvillalle ja nahalle) ja ollut tyytyväinen kaavaan. Lisään tosin siihen vetoketjutaskun takapuolelle ja kännykkätaskun sisäpuolelle, sekä vetoketjukiinnityksen.


Aloitin tämän projektin jo syksyllä, jolloin leikkasin kankaat. Ompeluttyön tein vasta nyt helmikuussa. Toinen laukku meni kälylleni, enkä kerennyt sitä edes kuvaamaan. Tein laukuista muuten identtiset, mutta koristeketju on erilainen kahdestakin syystä: ketjut ovat rikkinäisiä ja siis ainokaisia lajiaan ja toisaalta, on hyvä erottaa laukut toisistaan, varsinkin kun olemme kälyn kanssa paljon tekemisissä.


Oman laukkuni ketjuun lisäsin vielä helmirivin etupuolelle. Keinonahan sain äidiltäni. Hän oli ostanut reilusti tuolien päällystykseen keinonahkaa. No näihin laukkuihin sitä ei huimasti kulunut, että vielä on keinonahkaa muihinkin projekteihin.


Tällä kertaa piti improvisoida tälläinen vetoketjukiinnitys, sillä oikean väristä vetkoetjua ei löytynyt kuin tuollaisena 20cm pätkänä (omasta varastosta siis). Tavoite on kuitenkin saada se vetoketjuvuorikin pienentymään, ja kun väri sattui olemaan niin passeli, niin käyhän se näinkin. Minulle on tärkeää, että laukussa on vetoketjukiinnitys, ettei laukun sisältö pääse vahingossakaan leviämään tielle.


Taustapuolella siis tuo vetoketjutasku, jossa myös sama 20cm vetoketju. Hihnoihin ompelin sisään puuvillahihnaa tukea antamaan. Hihnojen kiinnityskohdat on ommeltu kolmeen kertaan, kun edellisessä nahkaversiossa ne nopeasti alkoivat purkautumaan.

Edellinen samamallinen laukku oli käytössä vuoden ja sillä kokemuksella voin todeta, että tämä malli on ihana. Laukku on juuri sopivan kokoinen ja näillä omilla lisäyksilläni palvelee juuri minun tarpeitani. Ompa laukkuni kerennyt jo keräämään ihmetteleviä lausahduksia: "Teitkö todella ihan ite?".

1 comment:

Mummeli said...

Mukavan näköinen laukku ja itse tehtynä sait sopivan kokoisen!