Wednesday, October 7, 2015

Kirjaesittely

Tilasin juju-kerhosta kolme käsityökirjaa sekä puuvärit Pojalle. Postikuluineen hintaa tuli n. 25€. 


Ompele vaatteita -kirjaa kehuttiin netissä, joten tilasin sen, mutta minua kirja ei vakuuttanut. Kaikki kirjan mallit sopivat muodottomalle tikkuvartalolle. Minun vartaloni vaatii ehdottomasti vyötärön. Sinänsä muuten pidin kirjan selkeästä linjasta. Kaavoja muokkaamalla tai asusteita  (vyö) lisäämällä joku malli voisi olla toteuttamiskelpoinen.

Sormet solmussa -kirja ei puolestaan säväyttänyt lainkaan. Mielestäni ohjeet olivat pikkupiiperryksiin. Moni malli ei miellyttänyt silmääni lainkaan, eikä kirjassa ollut mielestäni käyttökelpoisia tekniikoitakaan. 


Sitä vastoin Nyt neulomaan -kirja vei sydämeni. Kaikki mallit miellyttävät, tässä esittelen muutaman parhaimman. Tämän ponchon haluaisin itselleni. 


Lisäksi kirjailija kertoo jokaisen mallin suunnittelusta. Moni malli on myös puettavissa ylle monin eri tavoin, kuten tämä liivi/huivi. 


Todellinen helmi oli tämä espanjalaisen härkätaistelijan asusta innoituksen saanut neuletakki. Minä, espanjankieleen hurahtanut, tahdon vain sanoa: "te quiero!". 


Vielä tässä yksi malli monikäyttöisestä vaatteesta. Ihania ideoita! 

1 comment:

Mummeli said...

Kirjaa näkemättä olen itsekin ostanut joskus netistä ja pettynyt, koska kirjaesittely ei kerro koko totuutta. Harmi kun sinunkaan ostoksesi ei mennyt ihan nappiin.