Sunday, May 11, 2014

Lukemista, virkkausta ja leivontaa...

Sitä on minun viikonloppuni ollut täynnä. Perjantaina saapui odotettu kirjapaketti ja siellä oli mm kirja Kiinan kadotetut tyttäret. Luin sen kolmessa päivässä ja annoin tänään jo eteenpäin luettavaksi kälylleni. Suosittelen sitä kirjaa kaikille, jotka lukevat tosielämänkertoja tai -tarinoita.
Paketissa oli myös tämä "Oodi tyynyliinalle" kirja. Tilasin sen, kun halvalla sain: maksoi vain kaksi euroa. Ihan kivoja ideoita. Suoranaisesti mikään ei sykähdyttänyt, mutta saattaa vielä joskus innostaakin. Minulla nyt vain on tälläinen kirjahulluus, että keräilen käsityökirjoja itselleni. Niitä on mukava sitten sadepäivänä selailla: vähän kuin olisi oma kirjasto. Lapsille tilasin samassa paketissa myös 2 euron kirjat ja niitä on myös luettu jo.


Tänä viikonloppuna vietimme Pojan 8-v synttäreitä sukulaisten kesken. Vieraita kävi sekä tänään, että eilen. Joten leipomuksia olen myös tehnyt. Niistä ei tosin kannata tänne kuvia laittaa, minä kun en ole kaksinen leipoja. Mutta maku on (minulle ainakin) pääasia ja kyllä ovat kelvanneet syötäväksi.
Samassa syssyssä meni nämä äitienpäivätkin.
Äitienpäivälahjaksi sain nämä suloiset pehmojoutsenet:


Nämä saavat olla sängyn päällä kaakattamassa toisilleen ;)


Virkkaussaralla on valmistunut tämän verran viikossa. Olin oikeassa, että jääkiekkoa katsoessa virkkaus etenee sutjakasti. Tulipa viikolla virkattua koulutuksessakin ja kotona vieraiden kanssa jutellessa.


Siskontyttö ihastui valtavasti tähän puseroon (ikää 8,5v). Jos innostuisi hällekin tekemään jonkunmoisen jakun samalla tekniikalla.... Katsotaan nyt. Tätä lankaa jää ainakin melkoisesti yli, kun sitä oli 13 kerää. Nyt on viides kerä käytössä (kumma kyllä toiseen puolikkaaseen kului tasan kaksi kerää, mutta toisessa on aloitettu jo kolmas kerä ja hiha ei ole ielä edes lähimaille valmis. Onkohan mahdollista, että kerissä on niin suuret erot langan pituudessa? Katkoja kerissä ei ole ollut...

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ (KÄSITYÖ)ÄIDEILLE!

1 comment:

Mummeli said...

Sepäs oli toiminnan täyteinen viikonloppu.