Tuesday, December 30, 2014

Tabletti-laukku

Elämäntilanteessani on jälleen tapahtunut sellainen muutos, että muutaman päivän perästä statukseni on muuttumassa työttömäksi. Tästäpä johtuen, en enää saakaan palkkaa, vaan lasken saavani käänteistä palkkaa, eli yritän tehdä sellaisia töitä, jotka pienentävät kulujamme. Tässä ensimmäinen "työni":
 
 
Tabletti-laukku. Tässä etukannessa on vetoketjutasku kaikille pienille osille, kuten mickro-sim-kortit, ym.

 
Laukussa on tasku laturille, joten laturi pollottaa laukun alapuolella ikävästi, mutta sen voi toki kotona ottaa poiskin.

 
Laukun kolmella sivulla kiertää vetoketju ja sen ompelu onnistui tällä kertaa melko hyvin. Vetoketju myös luistaa hyvin auki ja kiinni ja sehän on pääasia.

 
Sisäpuolella on tasku puhdistusliinalle ja käyttöohjeille sekä pehmustettu tasku laturille. Tabletti tulee näiden väliin.
 
 
Kuvanlaatua voi vertailla tästä kuvasta. Edelliset neljä kuvaa oli otettu järkkärikameralla. Tämä ja seuraava tabletin kameralla.

 
Laturitaskun seinämässä tabletin alla on siis pehmuste ja kovikepahvi. Myös käyttöohjetaskun alla on kovikepahvi. Pahvit on kierrätetty tabletin pakkauksesta. Sisäpuolen vanukangas on ompelimon ylijäämää, vetoketju saatu tädiltä ja kuviollinen puuvillakangas ostettu kirpparilta.
 
Mitat on otettu silmämääräisesti suoraan tablettia apuna käyttäen, joten millimetrilleen ei saumat ole suoria. Mutta mielestäni laukku on kuitenkin tarpeeksi siisti ja uskoisin, että ajaa asiansa.
 
Ja nyt sitten palkanmaksu:
Tarvikkeille lasken hintaa 0,50€
Tablettisuojustenhinta on siellä 20€:sta ylöspäin ja näin syrjäseudulla saa laskea hintaantavaran noutamiselle tai postotuksellekin, joten tämän päivän palkka on siis -30€
Miinusmerkki kuvaa sitä, että mitään rahaa en ole siis työstä saanut, mutta sen verran olemme säästäneet kuluissa...
Työtä tämän ompelu vei pari tuntia, joten eipä mikään huono palkka...


1 comment:

Mummeli said...

Tuottohan on verotonta joten aika hyvin tienattu.