Monday, September 8, 2014

Epäonnistunut vaippa, taiteiden yö ja kirjoja

No eipä voisi typerämpää otsikkoa enää keksiä, mutta tämä postaus sisältää kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, joten saapi otsikkokin olla juuri sitä.

Viikko pari takaperin ompelin kestovaipan Pikkuveljelle...


Ja epäonnistuin siinä täydellisesti: kuminauhat on aivan liian löysät. Oli niin vaikea ommella (korjailin jälkeä käsiompelein), että purkaa en jaksa! Lahkeensuut on niin löysät, että sama olisi lapsi laittaa jo ilman vaippaa nukkumaan... No harvoimpa minä olen lannistunut vastoinkäymisistä.. että eikun kohti seuraavaa unelmaa!


Viikonloppuna käväisin AikaTaika-tapahtumassa Lapinlahdella. Kokemus oli ensimmäinen ja oikein ikimuistoinen. Suosittelen lämpimästi vierailemaan tässä tapahtumassa. Kuvasin erään yleisöWC:n, koska se oli täynnä toinen toistaan somempia ideoita, jotka haluan siirtää vanhaan tupaan. Vessa löytyy Luova Puu -liikkeestä (naisten vessa). No ensinnäkin tuo vessan kansi: ihana! Voisikohan sen toteuttaa decupach-tekniikalla vanhan vessan kanteen? Kuvaaja muuten näkyy vessantauspeilissä... Vanhoja naisten alusvaatteita "kuivumassa" narulla pöntön oikealla puolella.


Vessanpöntön päällä kaunis kristallikruunu: kiva idea sekin. Ja Takaseinällä naulakko, jossa roikkui laukkuja. Vasemmalla vanha kuva kehyksissä.


Lavuaarin yllä pitsireunuksisia hyllyjä ja peili.


Ja lavuaarin ympärillä punaiseksi maalattu taso, jossa koristeellinen reuna. Ei näy kuvassa hyvin, mutta siihen oli sahattu sydämen kuvia. Ja pitsiverho peittää rumat putket. Tämän haluan ehdottomasti vanhan tuvan vessaan.


Vessan ovessa vielä tälläinen kaunis koukku.


Luova Puu on siis kahvila, jossa on myynnissä taidetuotteita. Aivan ihana paikka: tutstukaa ihmeessä, jos olette siellä päin liikenteessä.

Suuressa Suomalaisessa Kirjakerhossa oli ale ja minäkin sieltä tilasin käsityökirjoja kotiin:


 Kirjat maksoivat postikuluineen 26,70€. Mielestäni hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan.


"Uudet & upeat nahkatyöt" ihastutti muutamalla mallilla. Jo kouluaikoina opettelin muokkaamaan nahkaa kastamalla ja painamalla kuvioita. Kirjassa oli selkeästi esitelty nahan työstämistekniikoita ja mallityöt olivat inspiroivia. Joku työ saattaisi todella päästä kokeiluun...  Nämä sandaalit valitsin kirjan innostavimmaksi työksi: olisipa ihanaa kulkea itse tekemissään sandaaleissa ja minusta näiden muoto on jotenkin silmiä hivelevä... yksinkertainen mutta kaunis.


"Kudo uutta" oli taas positiivinen yllätys. Kirjassa esitellään vanhoja kudontamalleja uusilla ideoilla. Sinänsä kirjan teksti olisi voinut olla kirjoitettu vaikka hebreaksi, sillä en ymmärrä kudonnasta juuri mitään. Mutta ehkäpä joskus äidin ja mummon opastuksella suomennan tuon kirjan ja toteutan siitä mallin tai toisenkin. Mielenkiintoisimmaksi malliksi valitsin tämän "ruusukas"mattomallin.


"Betonia ja kullan kimallusta" omasi lähtöasetelmassa kovimmat odotukset ja lunasti ne täydellisesti. Lukuisat ideat ja kuvat inspiroivat ja lopussa kerrottiin ytimekkäästi vinkit onnistumiseen. Ensi kesänä ehdottomasti kokeiltava! Mieheni ihastui tähän pihasuihkuideaan: hän kun harrastaa muutenkin puutarhaletkusuihkuja!


"Muotovaliot" neuvoo neulomaan koirarotuja. Ideana ihanampi, kuin mitä toteutus todellisuudessa. Sinänsä tekijä oli onnistuneesti vanginnut jokaisen koirarodun tyypillisä piirteitä, mutta en usko, että minä jaksan toteuttaa näistä yhtäkään mallia. Parhaimmaksi malliksi valitsin siperian husky, mutta mallia piti kyllä vähän aikaa haeskella. Tämä on oikeastaan kriteerillä, jos nyt on joku pakko valita...

1 comment:

Mummeli said...

Katselemalla, kiertelemällä ja tutustumalla uuteen saa aina myös itselle uusia ideoita ja toteuttamiskelpoisia vinkkejä, ehkä omin sovellutuksin ja erilaisin materiaalein.