Saturday, July 5, 2014

Vartin mekko

Ohjeen tähän nopeaan mekkoon löysin pinterestistä.


Kaava löytyi pienoiskoossa, josta piirsin sen kaavapaperille. Mitat tuumina ja helmaan lisäsin 4 tuumaa.


Mekko kaavan piirtämisestä ompeluun valmistui noin vartissa.


Kangas on ohut neulos, josta yksinkertaisena olisi näkynyt läpi, joten leikkasin mekon niin, että sekä helma, että keskietu oli taitteella.


Ompelin ensin pään- ja kädentiesaumat. Sitten niskalenkkisauma ja lopuksi keskitakasauma niin, että kääntöaukko jäi mekon sisäpuolelle.


Helmaa ei tarvinnut huolitella, koska se on taitteella. Käänsin vain mekon oikein päin ja ompelin kääntöaukon kiinni. Kaikki saumat siis ommeltu saumurilla ja mekko on kokonaan kaksinkertainen.


Vesiputouspääntie on ylisuuri ja vaatii alle topin, mutta voi olla, että myöhemmin kiinnitän siihen vielä valetopin pääntien. Silloin kaunis selkäpuoli jää kokonaan näkyviin, koska selkäkin on aika syvään uurrettu.

Arvio tästä mekosta:
Luulempa, että tästä tulee yksi lempimekoistani. Malli on yksinkertainen ja mukavan oloinen päällä. Materiaali on kevyt ja rypistymätön, eli sopii hyvin laukkuun pakattavaksi (ulkomaille). Neljän tuuman helman pidennys oli juuri sopiva, sillä mekko ei ole edelleenkään liian pitkä. Ehkäpä malli on tarkoitettu tunikapituiseksi. Mekko oli niin nopea tehdä, että näitä voisi valmistaa enemmänkin (miten olisi pitsihelmainen mekko?). Kangas on ostettu aika vähän aikaa sitten kirpputorilta ja maksoi ehkä euron verran, eli hintaakaan tälle mekolle ei liiemmälti tullut =)

Muutenkin suosittelen tuota pinterestiä: sieltä löytyy kivoja tee-se-itse-ideoita aivan mielettömän paljon!

1 comment:

Hepsi said...

Onpa mukavan näköinen mekko ja vartissa valmiiksi, wau! =)